Η δράση “… στο καπάκι!” αφορά τη συλλογή πλαστικών πωμάτων (καπακιών), η οποία υλοποιείται εδώ και πολλά χρόνια από όλους τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Σκοπός της δράσης είναι η συμβολή του σχολείου στην αγορά αναπηρικών αμαξιδίων σε συνανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Η προσπάθεια της σχολικής μας κοινότητας διαδόθηκε γρήγορα και είχε τη στήριξη εθελοντών γονέων και συμπολιτών της γειτονιάς, μαθητών και εκπαιδευτικών πολλών σχολείων της Λάρισας. Πολύ σύντομα δημιουργήθηκε ένας διευρυμένος πυρήνας που σήμερα περιλαμβάνει σχολεία της Χάλκης, της Τερψιθέας, τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, τον ΟΑΕΔ Λάρισας, τη ΔΕΥΑΛ, τα «Ενωμένα Φροντιστήρια Λάρισας», το Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας Γάλακτος Θεσσαλίας, καθώς και πολίτες – εθελοντές, με αποτέλεσμα το σχολείο μας να έχει γίνει κέντρο συλλογής.

Η συνεργασία μας με το ΕΕΕΚ Βόλου καρποφόρησε θετικά με την αγορά δύο αμαξιδίων ειδικού τύπου και η συνεργασία μας με το Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων Βόλου «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» συνεχίζεται μέχρι σήμερα αποστέλλοντας έως τώρα περίπου 2 τόνους πλαστικά καπάκια. Στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς διοργανώνεται, ως «γιορτή χαράς και προσφοράς», η επιχείρηση μεταφοράς των καπακιών από όλους τους μαθητές, με τη δωρεά συνδρομή φορτηγού από γονέα.

2 τόνοι … “στο καπάκι!  2020/21