Η δράση εθελοντισμού και αλληλεγγύης «Παιδικά Χαμόγελα» έχει ως σκοπό ακριβώς αυτό που υποδηλώνει ο τίτλος της: να μοιράσει χαμόγελα σε παιδικά πρόσωπα.
Οι μαθητές/τριες του 10ου Γυμνασίου κάθε χρόνο εκφράζουν έμπρακτα την ευαισθησία και την ανθρωπιά τους για τους μικρούς φίλους του «Χαμόγελου του Παιδιού» Λάρισας και έχουν βραβευτεί πολλές φορές γι αυτό από τον Πρόεδρο, κ. Γιαννόπουλο. Ειδικά, τη σχολική χρονιά 2019/20:

  • σε ειδική συγκέντρωση όλων των μαθητών στην αυλή του σχολείου, το 15μελές παρέδωσε κιβώτια με ρούχα και παιχνίδια σε εκπρόσωπο του παραρτήματος Λάρισας [Δεκέμβριος]. Υπεύθυνοι δράσης: 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο.
  • μαθήτριες του σχολείου, με αφορμή το έθιμο του Μάρτη, έφτιαξαν χειροποίητα βραχιόλια-«μαρτάκια» και τα έσοδα από την πώλησή τους τα προσέφεραν στο «Χαμόγελου του Παιδιού» Λάρισας. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Περάκη Αλεξάνδρα – ΠΕ 04.04
  • οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Γ1 δώρισαν το χρηματικό υπολειπόμενο ποσό των 70€ του ταμείου τους στο «Χαμόγελου του Παιδιού» Λάρισας.

Η δράση επεκτείνεται και εκτός ορίων του νομού Λάρισας. Το σχολικό έτος 2017/18, οι μαθητές βραβεύτηκαν από τον πρόεδρο της UNESCO Πειραιώς και Νήσων για τη συμβολική κίνηση προσφοράς, δωροεπιταγής 200€, σε άπορες ελληνικές οικογένειες.

Ο Εθελοντισμός εν … δράσει!  2021/22

Η Δράση “Παιδικά Χαμόγελα” σε περίοδο …COVID-19 2020/21

Παιδικά χαμόγελα 2017/18

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Δράση “Παιδικά Χαμόγελα” σε … περίοδο COVID-19

Αγαπητά μας παιδιά, μπορεί να απουσιάζετε τόσο καιρό από το σχολείο, όμως η παρουσία σας είναι έντονη με τις πράξ...

Περισσότερα

“Παιδικά Χαμόγελα” -Δράση εθελοντισμού από την Ομάδα Εργαστηρίου Αλληλεγγύης του 10ου Γυμνασίου Λάρισας.

Μία ακόμη κίνηση ευαισθησίας και ανθρωπιάς ήρθε ...

Περισσότερα