Δια βίου Μάθηση, Εκπαιδευτικοί, Νέα/Ανακοινώσεις

Πρώτες Βοήθειες! Επιμορφωτικό σεμινάριο στο 10ο Γυμνάσιο Λάρισας

Όσο ζω, μαθαίνω! Μία ενδιαφέρουσα και πάντα επίκαιρη εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί του 10ου Γυμνασίου και 10ου Γενικού Λυκείου Λάρισας, με θέμα τις “Πρώτες Βοήθειες” για την αντιμετώπιση σοβαρών καταστάσεων που μπορεί να προκύψουν στη σχολική καθημερινότητα.

Τί πρέπει να περιλαμβάνει το φαρμακείο του σχολείου; Τί βοήθεια προσφέρουμε σε ένα χτύπημα; Γνωρίζετε ότι δε χρησιμοποιούμε, πλέον, το betadin και το βάμμα ιωδίου στις πληγές; Τί κάνουμε σε μία κρίση πανικού κατά τη διάρκεια των γραπτών εξετάσεων; Πώς αντιμετωπίζουμε ένα περιστατικό επιληψίας, ένα υπογλυκαιμικό ή λιποθυμικό επεισόδιο; Γνωρίζετε ότι δε δίνουμε το φιλί της ζωής; 😘

Σε όλα τα παραπάνω, έδωσε κατατοπιστικές απαντήσεις η εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λάρισας, κα Γιώτσα Χριστίνα, η οποία ανταποκρίνεται πάντα με χαρά σε κάθε πρόσκληση του Σχολείου μας! Η εκπαίδευσή μας περιελάμβανε ακόμη και επίδειξη ασκήσεων αντιμετώπισης σε περίπτωση πνιγμονής, απώλειας αισθήσεων και εμφράγματος!

Το σεμινάριο διοργάνωσε η Ομάδα Δράσης του Σχολείου μας: «Όσο Ζω, … Μαθαίνω: Η Διά Βίου Μάθηση, ως μοχλός επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών του σχολείου» σε διασχολική συνεργασία με το 10ο ΓΕΛ Λάρισας και θα ακολουθήσει μία σειρά σεμιναρίων με στόχο την πρόληψη και την ασφάλεια στο σχολείο.

Σχετικά Άρθρα