Δια βίου Μάθηση, Δραστηριότητες, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές/Μαθήτριες, Νέα/Ανακοινώσεις

Μαθήματα Πυρασφάλειας και Πυροπροστασίας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Το Σχολείο μας δίνει ιδιαίτερη σημασία στην “ποιότητα του σχολικού χώρου”, όπου όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα αισθάνονται ασφαλή και θα δραστηριοποιούνται σε ένα καθαρό περιβάλλον. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, εκπονούνται κάθε χρόνο Μνημόνια Ενεργειών για την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων και σεισμού, υλοποιούνται ασκήσεις ετοιμότητας σεισμού, εντοπίζονται τα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου και γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες προς τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Στο πλαίσιο της Εσωτερικής και Εξωτερικής Αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν δύο Σχέδια Δράσεων που αφορούν την ασφάλεια στο σχολείο.

Το Σχέδιο Δράσης “Όσο Ζω … Μαθαίνω: Η Δια Βίου Μάθηση, ως Μοχλός Επαγγελματικής Ανάπτυξης των εκπαιδευτικών” και το Σχέδιο Δράσης “Μένουμε Ασφαλείς – Δραστήριοι – Υγιείς” είχαν ως ομάδα – στόχο τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές αντίστοιχα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις του σχολείου με προθυμία και επιμόρφωσε βιωματικά και τις δύο ομάδες.

Σχετικά Άρθρα