Εκπαιδευτικοί, Μαθητές/Μαθήτριες, Νέα/Ανακοινώσεις

Η Ρομποτική στη σχολική μας ζωή!

  1. “Καλλιεργώντας δεξιότητες του 21ου αιώνα».

Ένα ξεχωριστό μάθημα παρουσίασαν πριν λίγες ημέρες, οι εκπαιδευτικοί της Φυσικής και της Πληροφορικής του 10ου Γυμνασίου Λάρισας στους μαθητές της Γ’ τάξης.

Πρόκειται για μία καινοτόμο διεπιστημονική διδακτική προσέγγιση που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο Σχολείο μας, όπου οι μαθητές διδάσκονται τη Φυσική με τη χρήση ρομπότ.

Οι εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus ΚΑ1 “Χρησιμοποιώντας τη Ρομποτική και τον Προγραμματισμό για να εφοδιάσουμε τους μαθητές μας με τις δεξιότητες του 21ου αιώνα” που υλοποιεί φέτος το σχολείο μας, ταξίδεψαν στη Φλωρεντία και επιμορφώθηκαν στον προγραμματισμό και τη χρήση του Arduino και στη συνέχεια «επέστρεψαν» τη γνώση στους μαθητές συνδυάζοντας τις δύο επιστήμες για τη διδασκαλία των εννοιών της ταχύτητας, επιτάχυνσης και επιβράδυνσης με τη βοήθεια ρομποτικού οχήματος Arduino. Με τη νέα σχολική χρονιά αναμένουμε ραγδαίες εξελίξεις στη διδασκαλία!

2. «Robo Phantoms» = Ήρεμη δύναμη

Η Ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας, «Robo Phantoms», εργάστηκε αθόρυβα και μεθοδικά όλη τη φετινή σχολική χρονιά δίνοντας ραντεβού κάθε Παρασκευή μεσημέρι, μετά το τέλος των μαθημάτων, στο Εργαστήριο Πληροφορικής.

Με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους, οι μαθητές μας: Βλ. Ξενοφών (Α1), Κ. Δημήτρης (Α1), Σπ. Μάριος (Α5), Μπ. Φαμπιάν (Β4) και Στ. Άρντιο (Β4) δημιούργησαν δύο ρομποτάκια, τη «Σούλα» και τον «Σούλη» έτοιμοι για να παίξουν σε … ποδοσφαιρικό αγώνα!.

Η “Σούλα” και “Σούλης”

Εγκαθιστώντας μία εφαρμογή σε κινητά τηλέφωνα, οι μαθητές χρησιμοποίησαν τις συσκευές τους (κινητά), ως τηλεχειριστήρια και καθοδήγησαν τη «Σούλα» και τον «Σούλη» να παίξουν ποδόσφαιρο με ένα τέρμα. Εμείς, δεν είχαμε παρά να τους απολαύσουμε στο επίτευγμά τους! Συγχαρητήρια στους «Robo Phantoms» και στην καθηγήτριά τους!

Ο “Σούλης” και η “Σούλα” παίζουν ποδόσφαιρο!

Σχετικά Άρθρα