Δραστηριότητες, Μαθητές/Μαθήτριες, Νέα/Ανακοινώσεις

“Πάρε θέση” – Στο Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ ” Κι αν ήσουν εσύ;”.

Το σχολικό έτος 2017/18, μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. 

Το πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να πάρουν μέρος σε καλλιτεχνικό εργαστήρι, να αξιοποιήσουν τις τεχνικές θεάτρου – ντοκουμέντο και τις τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και να δημιουργήσουν θεατρικά δρώμενα που παρουσίασαν σε κεντρικό σημείο της πόλης μας. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προσφύγων, ενώ το παιδαγωγικό και γνωσιακό όφελος που αποκόμισαν οι μαθητές από τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και το θεατρικό βιωματικό δρώμενο ενδυναμώνει την αποδοχή της διαφορετικότητας και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ομάδα του καλλιτεχνικού εργαστηρίου του σχολείου μας παρουσίασε στο Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ το δρώμενο, με τίτλο «Πάρε θέση» χρησιμοποιώντας την τεχνική της «παγωμένης εικόνας» αποτυπώνοντας κοινωνικές καταστάσεις της εποχής μας. Οι μαθητές «προκαλούν» τους περαστικούς της πόλης να ταυτιστούν με μία από τις τρεις παγωμένες εικόνες, να πάρουν θέση και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θέματα προσφύγων.

Σχετικά Άρθρα