Εκδηλώσεις, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές/Μαθήτριες, Νέα/Ανακοινώσεις

Μαθητικό Φεστιβάλ – “Κι αν ήσουν εσύ;”

Συμμετοχή στο καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Σχολείων – Ημέρα Δράσης διοργανώθηκε στο «Φρούριο» με την συμμετοχή δεκάδων μαθητών από το 5ο, 9ο, 10ο, 13ο Γυμνάσιο Λάρισας και από το 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;».

Τα παιδιά αποτύπωσαν στο χαρτί τις σκέψεις, τα όνειρα, τις ελπίδες τους για έναν κόσμο καλύτερο. Έναν κόσμο με αξιοπρέπεια, με δικαίωμα στην διαφορετικότητα και ίσες ευκαιρίες για όλους. Αν και τα παιδιά δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, ενώ ανάμεσά τους υπήρχαν και προσφυγόπουλα, αυτό δεν τα εμπόδισε να γνωριστούν, να συζητήσουν, να συνεργαστούν και να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλο τον κόσμο κατά του ρατσισμού, και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο πρόγραμμα “Κι αν ήσουν εσύ;” συμμετείχαν 35 μαθητές/τριες της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου με υπεύθυνες καθηγήτριες: Παπαδοπούλου Κ – Δ/ντρια, ΠΕ80, Σκούρα Ειρ. ΠΕ – 78, Τσολάκη Φ.- ΠΕ02ΕΑΕ

Σχετικά Άρθρα