Γονείς/Κηδεμόνες, Νέα/Ανακοινώσεις

Το Εργαστήρι Γονέων του 10ου Γυμνασίου Λάρισας είναι πραγματικότητα!

[Σχολικό Έτος 2019/20]

Με πολλή χαρά η σχολική κοινότητα του 10ου Γυμνασίου Λάρισας χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης και του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων/Κηδεμόνων για τη λειτουργία Εργαστηρίου Γονέων.

Σκοπός της δημιουργίας του εργαστηρίου είναι η ενημέρωση, ο προβληματισμός και η ευαισθητοποίηση των γονέων/κηδεμόνων πάνω σε σύγχρονα θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων τους, όπως το διαδίκτυο και οι κινδύνοι που ελοχεύουν, οι εξαρτήσεις και η στάση της οικογένειας, η αυτοεκτίμηση και η αναζήτηση εφηβικής ταυτότητας, οι επαγγελματικές ανησυχίες των νέων και η συμβουλευτική σταδιοδρομίας, ο σεβασμός και η αποδοχή της διαφορετικότητας, θέματα ψυχικής υγείας, η επιμόρφωση των γονέων στις Νέες Τεχνολογίες και γενικότερα σε θέματα παιδαγωγικά, κοινωνικά. Το Εργαστήρι Γονέων επιδιώκει την ενεργό συμμετοχή των γονέων και για το λόγο αυτό προσεγγίζει τις θεματικές ενότητες με ποικίλες καινοτόμες τεχνικές, όπως βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου, εισήγηση/παρουσίαση, συζήτηση, προβολή οπτικοακουστικού υλικού κ.α. 

Το εργαστήρι παρουσιάζει κάθε μήνα, διαφορετική θεματική ενότητα, ενώ οι γονείς μπορούν να δηλώνουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, ώστε να γίνεται η κατάλληλη προετοιμασία από τους διοργανωτές. Συνεργάζεται, επίσης, με φορείς της τοπικής κοινωνίας και προσκαλεί ειδικούς, ανάλογα με το θέμα, επιστήμονες.

Κάντε δήλωση συμμετοχής έγκαιρα, σας περιμένουμε!

Οι Διοργανωτές

Σχετικά Άρθρα