Δραστηριότητες, Μαθητές/Μαθήτριες, Νέα/Ανακοινώσεις

“Περί Βιβλίου και Βιβλιοθήκης”

Δράσεις από την Ομάδα Βιβλιοθήκης του 10ου Γυμνασίου Λάρισας

«Τί είναι για μένα το βιβλίο;»

«… η παρέα μου όταν θέλω να ξεχάσω τα προβλήματά μου και να χαλαρώσω», Αφροδίτη Μ.

«… είναι ένας τρόπος διασκέδασης … μπαίνεις σε έναν άλλον κόσμο και αρχίζεις να δημιουργείς τους χαρακτήρες-πρωταγωνιστές… κοιμάσαι πιο εύκολα χωρίς αρνητικές σκέψεις στο μυαλό σου», Γεωργία Κλ.

«Για εμένα βιβλίο σημαίνει: ενθουσιασμός, ταξίδι σε έναν μαγικό κόσμο, χαλάρωση και μάθηση νέων πραγμάτων. Επίσης μερικές φορές και ανυπομονησία για να το διαβάσουμε όλο», Παναγιώτης Ξ.

«… είναι ο πιο ακριβός και πολύτιμος φίλος … κάθε σελίδα του και μια αποκάλυψη …ένα φως στο σκοτάδι, ένα παράθυρο στον κόσμο…», Άννα Π.

«… είναι χαρά, συντροφιά, ψυχαγωγία, μάθηση, ταύτιση, έκφραση, ταξίδι και γνώση», Βασιλική Κ.

είναι μερικές από τις απαντήσεις που έδωσαν οι μαθητές του 10ου Γυμνασίου Λάρισας στο παραπάνω ερώτημα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου – 23 Απριλίου και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου – 2 Απριλίου.

Οι μαθητές παρουσίασαν, επίσης, αποσπάσματα από αγαπημένα τους βιβλία και εκφράστηκαν καλλιτεχνικά ζωγραφίζοντας εξώφυλλα και ήρωες των βιβλίων που έχουν διαβάσει.

Η Ομάδα Βιβλιοθήκης του Σχολείου μας ευαισθητοποίησε και κινητοποίησε τους μαθητές με ποικίλες δράσεις που αναρτήθηκαν στο padlet της σχολικής μας βιβλιοθήκης, με τίτλο: «Περί Βιβλίου και Βιβλιοθήκης»: https://padlet.com/faniantoniou/bookpm,

ενώ η προβολή της βραβευμένης με Όσκαρ [2012], μικρού μήκους, ταινία: “The Fantastic Flying Books of Mr. Morris”, [Τα Φανταστικά Ιπτάμενα Βιβλία του κ. Μόρρις] ενθουσίασε τους μικρούς μας βιβλιοφάγους! Δείτε την οπωσδήποτε!

https://youtu.be/HGAmyrAaSKA

Χρήσιμη είναι και η επεξήγηση της ταινίας, από τη Σολωμού Γεωργία https://youtu.be/C1vZBuM8Ib0

Σχετικά Άρθρα