Γονείς/Κηδεμόνες, Δραστηριότητες, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές/Μαθήτριες, Νέα/Ανακοινώσεις

«Όταν οι γονείς στηρίζουν το σχολείο!» – Περιβαλλοντικές δράσεις στο σχολείο

Όταν οι γονείς είναι δίπλα στο σχολείο των παιδιών τους, το υποστηρίζουν, συνεργάζονται, προσφέρουν από τον πολύτιμο χρόνο τους, τη διάθεση τους, τις ιδέες τους, τις γνώσεις τους … τότε γίνονται μικρά καθημερινά θαύματα.

Πριν λίγες ημέρες, με τη συνεργασία μαθητών, εκπαιδευτικών και με πρωτοβουλία γονέα, ο βραχόκηπος του σχολείου μας αναγεννήθηκε!Αρχικά, ομάδα μαθητών, «Οι …Ριγανάτοι!», κλάδεψαν τη ρίγανη και την έδεσαν σε μικρά ματσάκια για να αποξηρανθεί και να χρησιμοποιηθεί στο ετήσιο bazaar του σχολείου μας.

“Οι Ριγανάτοι!” με την καθηγήτριά τους κα Αργυρούλη Αικατερίνη

Στη συνέχεια, ο κήπος καθαρίστηκε, το σύστημα ύδρευσης συντηρήθηκε, το έδαφος ξεδίψασε, το χώμα ετοιμάστηκε για να υποδεχθεί τα νέα φυτά. Τα πυθάρια βυθίστηκαν, οι πήλινες γλάστρες θυσιάστηκαν και τα πολύχρωμα λουλούδια πήραν τη θέση τους στη σκηνή. Τσάπες, σκαλιστήρια, κλαδευτήρια, φτυάρια πήραν … φωτιά! Οι μαθητές με πολλή προσοχή άκουγαν τις συμβουλές της κας Κεχαγιά, μητέρα μαθητή και του καθηγητή τους κ. Σιάρακα, συμμετείχαν ενεργά στις κηπουρικές εργασίες, έβαλαν τη φαντασία τους και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Τώρα, όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας μπορούν να απολαμβάνουν το βραχόκηπο και να ξεκουράζονται στα παγκάκια του.

Η κα Αντζέλικα Κεχαγιά – ΔΣ του Συλλόγου Γονέων/Κηδεμόνων 10ου Γυμνασίου Λάρισας

Το ήξερες αυτό;1. Πριν φυτέψεις τα λουλούδια, βούτηξε τις ρίζες τους για 10’’ στο νερό. Θα έχουν πάρει την υγρασία που χρειάζεται για να αντιμετωπίσουν ομαλά το σοκ της μεταφύτευσης. 2. Μάζεψε, πλύνε, θρυμμάτισε, φύλαξε τα τσόφλια από τα αυγά! Τα θρεπτικά συστατικά τους είναι πολύτιμο λίπασμα για τα λουλούδια. Μόλις φυτέψεις, σκόρπισε λίγη ποσότητα στο χώμα, τα υπόλοιπα θα τα κάνει η βροχή!

Το 10ο Γυμνάσιο Λάρισας ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς: βιοτεχνία Hellas Ceramics για την προσφορά των πήλινων και τα φυτώρια Γκόγκος για την προσφορά των λουλουδιών! … με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σχετικά Άρθρα