Γονείς/Κηδεμόνες, Εκδηλώσεις, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές/Μαθήτριες, Νέα/Ανακοινώσεις

Φιλανθρωπικό bazaar

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης σας προσκαλεί στο Πασχαλιάτικο Bazaar που διοργανώνει στις 13 – 14 – 15 Απριλίου στην αυλή του σχολείου (10:30′-13:00′) για να στηρίξετε τη Δράση “Ένα Σχολείο-αγκαλιά για τους μαθητές”.

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι δημιουργήθηκε στις αρχές της οικονομικής κρίσης, όπου τα προβλήματα στις οικογένειες άρχισαν να γίνονται εμφανή με σκοπό να στηρίξει, στο μέτρο του δυνατού, μαθητές του σχολείου και τις οικογένειές τους. Στο Εργαστήρι συμμετέχουν εθελοντές μαθητές του 10ου Γυμνασίου Λάρισας που εργάζονται με αμείωτη διάθεση για δημιουργία εμφυσώντας κάθε χρόνο στους νεοεισερχόμενους μαθητές τις αξίες της προσφοράς, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, του ουμανισμού αλλά και του σεβασμού στο περιβάλλον και τον πλανήτη. Ένθερμοι υποστηρικτές είναι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, οι Μαθητικές Κοινότητες, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας.

…. για την ιστορία…

Η Δράση εθελοντισμού και αλληλεγγύης «Ένα σχολείο-αγκαλιά για τους μαθητές» απέσπασε το σχολικό έτος 2018/19, πρώτη πανελλήνια διάκριση στον 2ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό: «Bravo Schools– Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο», ως η καλύτερη εκπαιδευτική προσέγγιση στον Παγκόσμιο Στόχο 1 – «Μηδενική Φτώχεια», ένας από τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Το σχολείο μας εντάσσεται, πλέον, στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και κάθε μαθητής ορίζεται ως Πρεσβευτής αυτών των στόχων.

Σχετικά Άρθρα