Δραστηριότητες, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές/Μαθήτριες, Νέα/Ανακοινώσεις

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ – “Γέφυρες χτίζουμε, Φράγματα γκρεμίζουμε”.

Βιωματικό εργαστήρι για μαθητές

Από τις 3 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2019, οι μαθητές όλων των τμημάτων του σχολείου συμμετείχαν στο εργαστήρι “Γέφυρες χτίζουμε, Φράγματα γκρεμίζουμε”, με σκοπό να σκεφτούν, να κατανοήσουν και να νιώσουν – όσο είναι δυνατόν – την καθημερινότητα, τις ανάγκες και τον αγώνα των ατόμων με αναπηρία. Οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο για να ενημερωθούν τι σημαίνει αναπηρία, να συνειδητοποιήσουν τη συμπεριφορά μας απέναντί στα άτομα με αναπηρία και ένιωσαν για λίγο πως είναι να είσαι τυφλός και κωφός μέσα από βιωματικές δραστηριότητες που κλήθηκαν να υλοποιήσουν.

Παράλληλα, το σχολείο μας επισκέφτηκε ο κ. Γκουτζουρέλας Αθάνασιος, δάσκαλος της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, κωφός και ο ίδιος και ο κ. Πατρωνίδης Ραφαήλ, τενίστας σε αμαξίδιο με συμμετοχές σε παγκόσμια τουρνουά τένις και διεθνείς διακρίσεις. Οι καλεσμένοι συζήτησαν με τα παιδιά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά και πώς κατάφεραν να υπερπηδήσουν τα εμπόδια που συνάντησαν και συναντούν στην καθημερινότητά τους. 

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής του Τμήματος Ένταξης: Τσολάκη Φανή – ΠΕ02, Γκαλίτσιου Βασιλική – ΠΕ03 και Θεοδοσόπουλος Χριστόφορος – ΠΕ04.01

Σχετικά Άρθρα